Tiikerin raidat

Olen pitkään yrittänyt etsiä suomalaisista lankakaupoista Hjertegarnin tiikeriraitalankaa. Nelisäikeistä versiota on aina silloin tällöin tullut vastaan, mutta paksummat yksilöt ovat pysytelleet visusti piilossaan, tai sitten kanssaneulojat ovat metsästäneet nämä tiikerit sukupuuton partaalle. Kun etsintää laajensi myös ulkomaalaisiin verkkokauppoihin, niin viimeinkin tärppäsi, ja sain itselleni tiikerinraitasukat, joista olin jo pitkään haaveillut.


Lanka: Hjertegarn Ragg-strømpegarn Print (7198)
Puikot: 3,5 mm

Lankaa näihin sukkiin kului vajaa 200 grammaa, eli neljä 50 gramman kerää. Sukat on mitoitettu pohjepituisiksi, varren yläosassa silmukoita on 14 silmukkaa / puikko, joita kaventelin niin, että sukkien nilkat ja jalkaterät on neulottu 11 silmukalla / puikko. 3,5 mm puikoilla neuloksesta tuli mukavan napakkaa ja lämmintä, vaikka tälle langalle sukkiin suositellaankin paksumpia puikkoja.

Muistathan seurata blogia Facebookissa, niin saat tiedon uusista julkaisuista!

17 thoughts on “Tiikerin raidat

    1. Lankamaailman nettisivuilla ei ainakaan pariin vuoteen ole ollut tätä lankaa myynnissä, mutta onneksi tanskalainen Rito -nettikauppa pelasti tilanteen, ja sain kauan haaveilemani villasukat neulottua. :)

  1. Tilasin juuri tuolta Rito-nettikaupasta tuota lankaa kun halusin tehdä tällaiset sukat blogisi innoittamana. Todella hyvä nettikauppa – nopea toimitus ja tulipa pari pastilliakin mukana :D Nyt on työnalla sukat ja mietiskelen tuota varren pituutta, paljonko näissä sinun tekemissä on mitta ?

    1. Sukkien varren pituus on 32 cm, ja oon aloittanut neulomaan niitä 14 s / puikko, ja kavennellut neuloessa, nilkassa silmukoita on 11 s / puikko, samoin jalkaterässä.

      Tuolla Ritolla on kyllä todella nopeat toimitusajat! Pitää jossain vaiheessa itse tutustua laajemmin heidän lankavalikoimaansa, jos vaikka saisi pari pastillia lisää… ;)

  2. :) Kiitos. Siellä tosiaan näytti olevan aika hyvin lankoja eikä hinnatkaan olleet pahat ja postikulut yllättävän vähän. Ehdottomasti tilaan tuolta toisekin jos tarvii.

Vastaa