Info

Mikä Juurakko Creations?

Juurakko Creations on neulomiseen ja ompeluun keskittyvä käsityöblogi, jossa silloin tällöin myös virkataan ja kokeillaan muitakin tekniikoita.

Blogista tulet löytämään itse suunnittelemiani ohjeita neulomiseen ja ompeluun, sekä vinkkejä erilaisiin mielenkiintoisiin tekniikoihin.

Kuka minä olen?

Puikoissa hääräilee Juurakko, 22 vuotias, länsirannikolta Kuopioon asustamaan siirtynyt nuori nainen. Käsityöosaamiseni olen hankkinut pääasiassa itse harjoittelemalla, yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta vaatetusompelua on tullut opiskeltua myös pieni tovi, ja vielä joskus aion alalta saada tutkinnonkin.

Ommellessa eniten nautin haastavista töistä, ja mielelläni jätän helpot pikkuprojektit muille. Useimmiten ompelukoneen paininjalan alle päätyy trikoota tai muita joustavia materiaaleja, mutta aina silloin tällöin ompelen muutakin. Neulominen puolestaan on minulle rentoutumista suhteellisten yksinkertaisten neulemallien, pääasiassa erilaisten villasukkien, parissa. Neuletekniikoista suosikeihini kuuluvatkin pitsi- ja palmikkoneuleet.

Inspiraatiotani ammennan luonnonmateriaaleista, retrosta ja vanhoista esineistä, leikkisistä kuoseista ja väreistä sekä luonnosta ja metsäneläimistä.