Vellamo – ilmainen neuleohje villasukkiin!

Vellamo-sukkien aaltoilevat varret suorastaan imartelevat pätkävärjättyjä ja raidoittuvia lankoja. Aaltoileva pinta syntyy sukanvarteen kavennuksilla ja langankierroilla, ja mallineule on helppo neuloa ja oppia ulkoa. Sukkien koko on muutettavissa jalkaterän pituutta muuttamalla lähes minkä kokoiseen naisen jalkaan tahansa! Villasukkien kantapää on vahvistettua neulosta, ja kärkeen neulotaan sädekavennus.

LATAA OHJE TÄSTÄ!


Lanka: Novita 7 Veljestä Raita – vihreä-punainen-petrooli (809)
Langanmenekki: 110 g
Sukkapuikot: 3,5 mm

Oman versioni Vellamoista neuloin lankakaapissa hillotusta Novitan 7 Veljestä Raita -langasta. Tämä kyseinen väri on mielestäni ehdottomasti yksi kauneimmista 7 Veljestä -langan raitaväreistä. Oivallisia lankavaihtoehtoja näihin sukkiin ovat myös esimerkiksi Novitan 7 Veljestä Polaris sekä Multiraita, ja Adlibriksen kirjavat Socki-sukkalangatkin aaltoilevat pitsikuvion mukana kauniisti. Mistä langasta sinä neuloisit omat Vellamosi?

Tallenna Pinterestiin

Muistathan seurata blogia Facebookissa, niin saat tiedon uusista julkaisuista!

2 thoughts on “Vellamo – ilmainen neuleohje villasukkiin!

  1. Kiitos kivasta ohjeesta! Itse tein Novitan Louhetar-langasta, pitsit tuntuivat sopivan vähän kevyempiin kesäsukkiin (siinä on 17% puuvillaa). Vähän ohuempi lanka sopi myös, ettei tullut liian leveät sukat, kun varren pitsikuviosta on paha vähentää silmukoita. Louhettaressa on tosin vähän turhan pitkiä yhtenäisiä valkoisia raitoja, joten tuo aaltoileva kuvio ei toimi niin hyvin. Täytyy kokeilla joskus jostain toisesta langasta, mutta nyt on Ilona-sukat työn alla!

Vastaa